musaka od gljiva

Bosanska kuhinja

Moderatori/ce: EMINA, sipova, moderatori

musaka od gljiva

PostPostao/la sipova dana 23 jan 2011 18:47

Sastojci: pola kilograma gljiva(sampinjona ili vrganja ili nekih drugih gljiva)
- glavica luka crvenog
- 0,25 l mlijeka
- 0,25 l vrhnja
- 2-3 jajeta
- malo suhog mesa
- persunov list, origano, so, biber, bijeli luk, stari hljeb ili dvopek
Priprema: Na masnoci izdinstati izrezan luk, dodati isjeckane gljive, so, biber, origano, isjeckani persun, isjeckano suho meso. Zliti mlijekom. malo kuhati. vtrostalnu posudu namazati maslacem, kriskama hljeba pokriti dno. Na to istresti polovinu smjese. Poravnati. Ponovo poredati jos jedan red hljeba. Na to istresti ostatak. Jaja i vrhnje umutiti, posoliti, pobiberiti, dodati dosta isjeckanog persuna i preliti. Staviti u rernu i malo zapeci.

Azra
sipova
 
Postovi: 84
Pridružen/a: 06 jun 2007 12:17
Lokacija: sarajevo

Natrag na Male tajne velikih majstora

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

cron